Nevoile noastre in ceea ce priveste calculatoarele a crescut semnificativ in ultima vreme si in paralel a avansat si tehnologia procesoarelor. Preturile calculatoarelor desktop au scazut din ce in ce mai mult. Cu putina cercetare, puteti sa va achizitionati cea mai buna configuratie la preturi rezonabile. In cazul in care sunteti in cautarea unui asemenea calculator, acest articol va va ajuta destul de mult.

In primul rand trebuie sa alegeti procesorul potrivit nevoilor dumneavoatra. Piata procesoarelor abunda acum de modele Quad core. Introduse pe piata IT in 2007, aceste procesoare ofera viteza mare de procesare, care este foarte importanta pentru aplicatiile 3D, dar si pentru jocurile de ultima generatie. Asa ca trebuie sa va decideti in primul rand pentru ce fel de aplicatii aveti nevoie de un calculator. Aplicatiile pe care veti dori sa le rulati in viitor vor impune si un minim de memorie RAM, precum si ce fel de placa video va va fi necesara.

Este indicat ca, atunci cand cumparati un desktop, sa alegeti o placa de baza care sa va permita extinderea in viitor a memoriei RAM, precum si o eventuala imbunatatire a procesorului. Placa de baza este cea mai importanta componenta a unui sistem. Toate componentele se interconecteaza prin intermediul ei asa ca nu ezitati sa platiti mai mult pe o placa de calitate.

In magazinele online de profil din Romania puteti gasi configuratii gata facute, optimizate pentru diverse tipuri de aplicatii. Pentru o utilizare mixta va recomandam urmatoarele sisteme care, din punctul nostru de vedere, ofera un raport pret calitate forte bun.

Lenovo Essential H520eSistemul Lenovo Essential H520e poate fi gasit la un pret de pana la 1500 lei.

Fiind dotat cu un processor Intel I3 de 2.9 GHz si o memorie RAM DDR3 de 4Gb, poate rula orice gen de aplicatie precum si unele dintre cele mai noi jocuri.

Placa video este integrata dar ofera posibilitatea vizualizarii HD a filmelor si jocurilor. Hard disk-ul de 1 Tb este suficient pentru a stoca filmele, muzica si jocurile preferate.

Pentru a putea pastra un pret accesibil, acest sistem nu face rabat de la calitate ci este dotat cu sistemul de operare FreeDos, astfel incat nu trebuie sa platiti in plus pentru licenta unui sistem de operare.

button

Sistemul Serioux Evolution V6Sistemul Serioux Evolution V6 este dotat cu un procesor Intel Core i3-4150 de 3.5GHz.

Desi este dotat cu un procesor mai puternic decat anteriorul model si cu o memorie la fel de generoasa de 4Gb RAM, pretul nu depaseste valoarea de 1350 lei in magazine.

Placa video este integrata dar are suficienta putere astfel incat sa ofere experiente unice atunci cand jucati jocurile preferate.

HDD-ul de 1Tb este suficient pentru a memora orice film sau joc doriti sa il aveti oricand accesibil.

button

Action V10Realizat tot sub brandul Serioux, sistemul Action V10 este disponibil la preturi de pana la 1400 lei.

Dotat cu o placa video nVidia GeForce GT630 cu 2 Gb memorie, poate rula unele dintre cele mai noi jocuri. Cu o putere de procesare suficienta pentru aplicatiile clasice si nu numai, procesorul Intel Dual Core de 3.0 GHz impreuna cu memoria RAM de 4Gb DDR3 nu te vor lasa la greu.

HDD-ul de 1 Tb de 7200 rot/min ofera un spatiu de stocare generos precum si o viteza suficient de mare de accesare a datelor.

button

Toate aceste sisteme sunt dotate cu tastatura si mouse, iar placa de retea asigura conectivitate de mare viteza la internet.