Recenzie Monitor Philips 242B9T

Philips 242B9T monitor

Unul dintre cele mai noi modele pe care le-am analizat, monitorul Philips 242B9T arată că încă mai există loc pe piață pentru monitoarele cu ecran tactil.

Monitor Philips 242B9T: Specificații principale

Dimensiunea ecranului: 24 de inci

Rezoluție: 1920 x 1080

Luminozitate: 250 cd/m2

Porturi: HDMI 1.4, VGA, DVI-D, DisplayPort 1.2, 2 x USB 3.1 (1 încărcare rapidă)

Greutate: 17,93 lbs cu suport, 10,69 lbs fără suport

La prima vedere, ați fi iertat dacă ați crede că Philips 242B9T este doar un monitor obișnuit. Nu are marginile enorme și ecranul lucios care dau de gol majoritatea monitoarelor cu ecran tactil. În același timp, am avea dificultăți în a spune că este un dispozitiv arătos, dar, din fericire, are un aspect plăcut acolo unde contează.

Philips 242B9T este un monitor cu ecran tactil IPS de 24 de inchi din seria B-line de la Philip – acestea sunt dispozitive destinate în general întreprinderilor mici și mediilor corporative, dar sunt disponibile și pentru persoanele fizice care au nevoie de un dispozitiv cu ecran tactil. Este și un lucru bun, pentru că Philips 242B9T este unul dintre cele mai bune monitoare cu ecran tactil pe care le-am testat.

Caracteristica principală este ecranul rezistent la zgârieturi SmoothTouch, care se simte foarte plăcut în utilizare, oferind în același timp o rezistență excelentă la zgârieturi, zgârieturi și la alte tipuri de uzură pe care un dispozitiv manipulat în mod regulat este susceptibil să le sufere. În plus, acoperirea anti-reflexie a ecranului face ca acesta să fie mai ușor de utilizat în timpul zilei. Este, de asemenea, rezistent la praf și apă, astfel încât este mai puțin probabil să fie distrus data viitoare când vă răsturnați cafeaua.

Design

La prima vedere, Philips 242B9T ar fi destul de ușor de confundat cu un monitor obișnuit. Sigur, are niște cadre negre destul de mari în jurul exteriorului ecranului, dar dincolo de asta se va potrivi cu ușurință într-o configurație de birou de acasă, fără a-și anunța prezența.

Comenzile sunt montate în partea de jos a ecranului prin intermediul unor butoane moi, cauciucate, cu simboluri care indică funcția lor pe rama ecranului de deasupra lor. Acestea includ suspecții obișnuiți – pornirea/oprirea, reglarea luminozității, selectarea intrărilor și un meniu de selecție rapidă a diferitelor moduri de vizualizare presetate.

Ecranul în sine este montat pe un suport vertical cu o balama dublă care vă permite să reglați atât înălțimea, cât și unghiul ecranului. Balamaua principală care controlează înălțimea ecranului are un unghi de înclinare cuprins între 5-90 de grade, ceea ce înseamnă că poate fi mutat de la poziția verticală până la cea aproape orizontală. Dacă preferați să lucrați în acest mod, puteți folosi această balama în combinație cu cea de-a doua balama pentru a înclina ecranul plat în fața dvs. Aveți grijă, însă, deoarece ecranul nu va atinge biroul, ceea ce înseamnă că este susținut doar de suport și nu va putea suporta greutatea dumneavoastră dacă vă sprijiniți pe el în timp ce mâzgăliți.

Display

Philips 242B9T este un monitor cu ecran tactil Full HD, ceea ce înseamnă o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli. După cum sugerează și numele, este un ecran de 24 de inci, deși există și o versiune de 17 inci, Philips 172B9T, dacă doriți un ecran ceva mai mic. În afară de dimensiunea lor, aceste două monitoare sunt practic identice.

În ceea ce privește tehnologia ecranului în sine, Philips 242B9T este un monitor LCD capacitiv cu ecran tactil în 10 puncte, ceea ce înseamnă că ecranul poate înregistra simultan până la zece puncte de contact separate. Acest lucru este mai mult decât suficient pentru un ecran tactil, deoarece majoritatea oamenilor au doar zece degete și chiar și așa, nu le veți folosi pe toate în același timp atunci când navigați pe internet sau schițați o capodoperă.

Ecranul are o suprapunere de sticlă rezistentă la zgârieturi, care are, de asemenea, un strat anti-reflexie, ceea ce înseamnă că ecranul nu ar trebui să reflecte lumina în timpul zilei. După ce am folosit ecranul în biroul nostru de acasă, care este în permanență atacat de soarele care răsare, suntem impresionați și recunoscători pentru tehnologia anti-reflexie.

În acest sens, există, de asemenea, o mulțime de moduri și setări care ajută la reducerea oboselii și a oboselii ochilor atunci când folosiți Philips 242B9T. Există un mod LowBlue, care reduce lumina albastră emisă de afișaj (lumina albastră este o lumină cu lungime de undă mai scurtă și, prin urmare, mai energetică, ceea ce înseamnă că vă dăunează mai mult ochilor). De asemenea, utilizează tehnologia Flicker-Free, care modifică modul de funcționare a iluminării de fundal cu LED-uri pentru a elimina pâlpâirea ecranului.

Modurile cu lumină albastră redusă necesită o perioadă de acomodare și afectează gama de culori pe care o veți vedea pe monitor, dar sunt foarte utile pentru utilizatorii de ecrane intensivi. Am lucrat cu Philips 242B9T timp de peste o săptămână și nu am avut niciun disconfort sau oboseală a ochilor, așa că primește un “thumbs up” din partea noastră.

Este, de asemenea, rezistent la apă, ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji că veți stropi cafeaua pe ecran în ceața de dimineață, deși nu v-am recomanda să-l luați pentru o baie. Philips 242B9T este rezistent și la praf, astfel încât interiorul nu ar trebui să se înfundă și să se supraîncălzească.

Utilizare

Philips 242B9T este foarte ușor de configurat, fiind deja atașat la suportul său în cutie. Acest lucru înseamnă că trebuie doar să îl așezați pe birou și să atașați câteva cabluri. Există un cablu de alimentare, un cablu HDMI și un port audio dacă doriți să utilizați difuzoarele încorporate. Există, de asemenea, o serie de alte porturi pe care le puteți folosi în loc de HDMI, inclusiv VGA, DVI-D și DisplayPort 1.2, ceea ce este util, în special pentru persoanele cu calculatoare mai vechi.

Toate aceste porturi sunt bine ascunse în partea din spate a monitorului, orientate în jos. Unele alte monitoare cu ecran tactil, cum ar fi ViewSonic TD2230 (se deschide într-o filă nouă), au o amplasare teribilă a porturilor, așa că este plăcut să vezi că Philips s-a gândit puțin la acest aspect. Înseamnă că Philips 242B9T arată elegant și profesional ca parte a configurației de birou. De fapt, Philips vizează aceste dispozitive pentru proprietarii de afaceri mici, deoarece sunt ecrane excelente pentru casierie/casierie, dar noi credem că acestea au o mulțime de utilizări și acasă.

Odată configurat, Philips 242B9T funcționează instantaneu, fără a fi nevoie de instalarea unui software. Am constatat că Philips 242B9T este un monitor cu ecran tactil flexibil și confortabil de utilizat. Deși ecranul are margini vizibile, acestea se află sub capacul de sticlă. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji că vă loviți cu degetele de vreun chenar ridicat atunci când atingeți marginea ecranului, ceea ce reprezintă o neplăcere obișnuită la unele monitoare cu ecran tactil.

După cum am menționat, este o piesă destul de grea, atât în ceea ce privește greutatea totală, cât și atunci când încercați să deplasați ecranul. Acesta este un factor comun la toate monitoarele cu ecran tactil, dar merită totuși remarcat faptul că mutarea ecranului într-o poziție nouă poate fi un pic mai dificilă. Acestea fiind spuse, Philips 242B9T are o gamă mare de mișcări și poate fi așezat în poziție verticală, întins sau oriunde între ele. Acest lucru înseamnă că veți putea găsi întotdeauna o poziție de lucru confortabilă atunci când îl utilizați.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *